Trăieşte-ţi viaţa!

    Nu trăi în trecut,nu visa la viitor, concentreaza-ţi toate eforturile in prezent.”
“Ceea ce nu trăim la timp, nu trăim niciodata.”
“Mulţi oameni au impresia ca-şi trăiesc viaţa, că stapânesc iubirea şi că au depăşit suferinţa. Eu trăiesc, iubesc şi sufar, bucurându-mă că fac asta acum, nu maine când se poate sa fie prea tarziu.”
“Trăim gândindu-ne la moarte şi murim gândindu-ne la ce a fost în viaţa noastră.”
“Viaţa e pretioasã.Viaţa e fragilă.În clipa asta eşti, în clipa urmatoare te-ai dus. Fiecare clipa trebuie stoarsă de tot ce se poate da, fiindca nu ştii niciodată când va cadea cortina.”
“Marea taină a existenţei noastre nu constă în in a trăi, ci în a ştii pentru ce trãiesti.”Privesc in jur si vad tot mai des o multime de fete triste care parca nu mai stiu cum sa motiveze aparitia ridurile care le inunda fata. Toti se grabesc si uita sa traiasca. Putini stiu ca nu conteaza anii din viata, ci viata din anii lor. Putini stiu sa iubeasca fara sa se gandeasca la ziua de maine, putini stiu sa se bucure de soarele care incearca sa le incalzeasca sufletul inghetat. Putini sunt cei care traiesc cu adevarat. Oare de ce uitam sa fim fericiti pentru lucrurile aparent firesti, pentru un rasarit de soare frumos, pentru o noua zi in care putem merge mai departe, pentru o ploaie care parca ne spala sufletele.
Viata este ca o piesa de teatru: nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat. Viata ne face sa ne cunoastem unii pe altii in circumstante ciudate uneori. Investim sentimente pentru ca avem si nu ne costa prea mult, de cele mai multe ori doar lacrimi nascute din dragoste. Ajungem apoi la rascruce de drum si incepem sa ne aruncam vorbe grele sau mai apoi sa traim cu regrete. Ne pare rau, dar nu avem curajul de o spune. Ne intrebam oare ce face celalalt, daca este bine, daca a reusit sa-si gaseasca echilibrul sau hoinareste prin viata fara vreo tinta, incarcat cu resentimente si cu sufletul sfasiat de durere? Trec zilele, lunile, chiar si anii si aflam intamplator ca s-a pierdut in neant fara a spune ceva. Atunci incepem sa murim in fiecare zi cate putin. Nicolae Iorga spunea: “Pierzi in viata ani si la moarte cersesti o clipa”. Si pe buna dreptate, pierdem ani intregi aiurea in timpul vietii fara a face ceva anume, si in fata mortii am da orice pentru o clipa de viata autentica.

Comentarii

Postări populare